mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. január 02. 18:55

Elindult a nyomozás a Kásler-féle egészségügyi maffia ellen: az MSZP nemet mond a bűnpártolásra!

Elindult a nyomozás a Kásler-féle egészségügyi maffia ellen: az MSZP nemet mond a bűnpártolásra!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház ügyében indult nyomozás mentén kiderült, a fideszesek országos kiterjedésű egészségügyi maffiát futtatnak.
Így károsítják meg folyamatosan a magyar embereket, és a legfelsőbb vezetés is nyakig benne van – erről tartott sajtótájékoztatót a szocialista Bangóné Borbély Ildikó csütörtök délelőtt Budapesten.
 
 
„Jogos az emberek kérdése: miért védi Kásler Miklós a szervkereskedelembe, lopásba, csonkításba keveredett borsodi kórház vezetőit? A kórház dolgozóinak levele nyomán már elindult a nyomozás az egészségügyi vezetők ellen” – emlékeztetett az MSZP országgyűlési képviselője.
 
Bangóné elmondta, a Kaáli Intézetből történt lopás által illegális szervkereskedelmet, EU-s közpénzeink szabálytalan, törvénysértő felhasználását, és, több esetben, kórlap-hamisításokkal emberek életének megkárosítását követték el. Az országos egészségügyi maffiában Kásler alá tartozik többek között a borsodi kórház igazgatója is. Hozzátette, az MSZP ezen súlyos, folytatólagosan elkövetett bűncselekményekbe keveredett vezetők azonnali felmentését követeli.
 
A képviselőnő bemutatta, a miniszter miként építette ki a magyar embereket súlyosan megkárosító egészségügyi maffiáját, onnantól kezdve, hogy 2018-ban törvénysértően egy 5 fős, részben laikusokból álló csoportot nevezett ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet élére. Hangsúlyozta, „ez az intézet, amely az évente több százmilliárd forintos gyógyszerpiacot felügyeli.”
 
A tagok között találjuk a gyógyszerészeti szakmához semmit nem értő Méhes László Mosonmagyaróvári ügyvédet és Maurer Szemerét, Habony Árpád volt titkárát. Szintén az 5 fő egyike dr. Révész János, a borsodi kórház – megfelelő végzettség nélkül pusztán csak megbízott – főigazgatója. Bangóné szerint külön érdekesség, hogy noha a fideszes törvény szerint kritérium, hogy a tagok nemzetbiztonsági átvilágításon essenek át, ez az 5 ember nem esett át rajta.
 
„Ez már önmagában bizonyítja, hogy Kásler maffia módszerekkel törvénysértéseket követ el” – mondta a képviselőasszony, majd felelevenítette, hogy az elmúlt években 2 komoly gyógyszer-visszavonási botrány ügyében is csak strómanok ültek az intézmény élén. 
 
A szocialista politikus szerint felmerülnek a kérdések: „Emberek haltak-e már meg Magyarországon e miatt a botrány miatt? Meddig működhet vajon az intézmény úgy, hogy komoly összefonódások vannak a miniszterrel? Tovább fogjuk vinni az ügyet és a végére fogunk járni, bizonyítva, hogy fejétől bűzlik a hal, és Kásler miniszternek mennie kell!” – zárta a sajtótájékoztatót Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselője.