Belföld | fideszes földmutyi
2013. november 19. 14:54

Elindult a tanyamutyi?

Visszafejlődő vidékről, szegény gazdákról és gyanús pénzosztogatásokról szólt a Bács-Kiskun Megyei MSZP sajtótájékoztató délelőtt a nagypiacon, amelyen Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő is jelen volt.


Király József megyei elnök először felhívta a figyelmet a rohamosan romló vidéki helyzetre, az ellehetetlenülő gazdákra. Mint elmondta, több ciklus óta a fideszes megyei honatyák az agrárium védelmével, Bács-Kiskun megye fejlődésével kampányoltak, ám mára jól látszik, hogy ebből kevés igaz. Mint mondta, nagy bajban van a vidék, ez a gazdák elszegényedésén, a feldolgozóipar mélyrepülésén is látszik.

Eztán furcsa kecskeméti, személyi összefonódásokra világított rá, amelyek szerint augusztusban alakult cég pár nappal később 60 millió forintot nyert a tanyafejlesztési programon (a nyertesek listája megtekinthető itt, a kormány honlapján). A szocialisták helyi első embere úgy véli, hogy sántít az ügy, elképzelhető, hogy politikai megrendelésre, egyéb célra történt a kifizetés.


Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság MSZP-s tagja folytatta, s újabb disznóságokra utalt az agráriumban. A szakpolitikus szerint a tanyafejlesztési program pénzeinek kétharmada lenyúlható, úgynevezett piacra jutási lehetőségekre ment el, amelyeket nehéz lenyomozni. Hozzátette, hogy alapos a gyanú, hogy a földmutyi, trafikmutyi és takarékmutyi után egy újabb zűrös ügy, a tanyamutyi van kibontakozóban.

Végezetül elmondta, hogy a kormányváltás után felül fogják vizsgálni ezeket a kétes föld- és tanyaprogramokat, s akik jogtalanul jutottak a javakhoz, visszaveszik tőlük.