mszp.hu | Belföld
2021. július 26. 08:42

Elindult az előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza

A hat ellenzéki párt vezetőinek korábbi döntése alapján 2021. július 26-án indul az előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza. Az Országos Előválasztási Bizottság a [email protected] címen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölő szervezetek jelentkezését.

Az Országos Előválasztási Iroda munkatársai a beérkező kérelmeket formai vizsgálat után terjesztik az OEVB ülésére, hiányos kérelem esetén hiánypótlásra szólítják fel a kérelmezőket. A szükséges dokumentumokat az előválasztás honlapján, a “Regisztráció” menüpont alatt találják meg az érdeklődők, ahol a nyilvántartásba vételi eljárásról is részletes leírást olvashatnak.

A mai nappal élesedett az Előválasztás hivatalos Facebook-oldala is. Az Előválasztás 2021 oldalon az OEVB valamennyi, közérdeklődésre számot adó döntéséről tájékoztatást fog adni a sajtó, az érintettek és az érdeklődők számára is, beleértve a következő napokban nyilvántartásba vett kérelmezőket, a közeljövőben a szükséges ajánlásokat összegyűjtő és a jelöltek választási indulását engedélyező határozatokat, illetve a választás eredményét is.

DK

Jobbik