mszp.hu | Belföld
2024. április 30. 13:48

Elítéljük a nők bántalmazásának minden formáját

Elítéljük a nők bántalmazásának minden formáját
Nem szabad lesüllyedni a kormánypártok és a kormánypárti politikusok színvonalára a kommunikációban sem, nem gyűlöletkeltő megjegyzésekre, hanem egy békés és szerethető országra van szükség -mondta Komjáthi Imre társelnök. Az MSZP országgyűlési képviselője Szabó Tímeával, a Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnökével tartott sajtótájékoztatót kedden, a Kossuth téren.

2010 óta a kormánypártok gyűlölettel mérgezik az országot. Teszik ezt szavakkal, tettekkel, plakátokkal, ennek eredménye, hogy ilyen mélyre süllyedt a közbeszéd színvonala. Az MSZP ezzel szemben nem ilyen országot akar. A folyamatos ellenségkeresés helyett békejobbot kíván nyújtani a párt mindenkinek, aki ezért az országért tenni akar és egy szerethetőbb, jobb országot szeretne létrehozni.

Komjáthi Imre elmondta, hatgyermekes családapaként, két lány édesapjaként arra is kell gondolnia, mit mondana lányainak, ha ők is a politikában szeretnének elhelyezkedni. Az ugyanis nem elfogadható, hogy ez egy macsó, sokszor hímsoviniszta világ, mely elől menekülni kell. Éppen ezért kell felemelni akkor a hangunkat, amikor valaki egy másik ember külsejére, kinézetére tesz bántó megjegyzéseket. Azoknak nem szabad ezen az úton menni, akik a közélettel akarnak foglalkozni, azt szeretnék formálni. A kormányoldal gyűlöletkeltő szavai ellen minden formában tiltakozni kell, az MSZP határozottan visszautasítja azokat.

Az MSZP egy szerethető, jobb, békésebb Magyarországot szeretne, éppen ezért minden politikusnak többször át kell gondolnia nyilatkozatait, mind ellenfeleikről, mind pedig az azonos oldalon állókról.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnöke azt emelte ki, hogy a politikában minden kiejtett szónak súlya van, éppen ezért minden szereplőnek fokozottan kell figyelnie arra, milyen megjegyzést tesz politikustársaira.

Kapcsolódó párttagok