2012. január 24. 11:32

Elítélték Budai Gyulát

Budai Gyula a jelek szerint mindent ”elkövet”, hogy bizonyítsa: biztos helye van a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Akár az előző kormányok tagjainak régi szobatársait is elszámoltatja, csak ne az ország súlyos bajairól kelljen beszámolnia.

Budai Gyula valótlant állított. Más szóval hazudott – állapította meg nem az MSZP, hanem a Fővárosi Ítélőtábla. A bíróság ezért arra kötelezte, hogy a Bábolna szocialista polgármesterét tisztázó ítéletet a fidesz.hu-n legalább 30 napra tegye közzé, és a jogsértésért fejezze ki sajnálatát. Ez meg is történt: bárki meggyőződhet róla, ha van türelme előkeresni a nagy gonddal eldugott közleményt a kormánypárt honlapján.

”Apukám, majd a bíróságon!” – fenyegetett nemrég, amikor az áron alul vett lakása felől érdeklődtünk, a 30 nap azonban 30 nap (ebből Budai Gyula eddig ötöt ”töltött le”), a kétmillió forint pedig kétmillió forint – kivéve, ha egy megélhetési bűnüldöző havi illetményéről van szó…

Sebaj, egy karcos Audi még nem a világ, pláne, ha ”majd a Budai” annak is utánajár, hogyan fordulhatott elő, hogy az a Nemzeti Ügyek Kormánya, amelyik minden idők legolcsóbb államát ígérte, eddig már közel egymilliárd forint értékben szerzett be luxusautókat.

Az persze, hogy erre mikor kerül sor, szinte megjósolhatatlan. Hiszen Budai Gyula jól megdolgozik a pénzéért, naponta indít újabb (rágalom)hadjáratokat, és bevallása szerint már legalább a Fidesz által ellopott magán-nyugdíjpénztári vagyon harmincadának megfelelő összeget sikerült visszaszereznie (csak épp elszámolnia nem sikerült vele), így az Azori-szigeteket látogató, álláshalmozó, dupla költségtérítést igénybe vevő képviselőtársainak elszámolására se jutott még ideje.

Ez utóbbiakkal talán nem is siet annyira. Amíg ugyanis az elszámoltatásnak álcázott figyelemelterelő akcióival igyekszik elvonni a figyelmet a növekvő munkanélküliségről, a közszférából történő elbocsátásokról, a megfelezett táppénzről, a harmadára csökkentett étkezési utalványokról, a vidéki iskolákban éhező gyermekekről, nem lesz baj - gondolhatja.

Ha azonban így gondolkodik, akkor súlyosan téved. Baj ugyanis nem lesz, hanem már van. Méghozzá nem kicsi. És a bajnak okai, sőt okozói is vannak, és nekik már ma is nagyobb lelkiismeret furdalást kellene érezniük, mint amekkorával egy honlapon elrejtett közleménnyel el lehet számolni.

Török Zsolt,
szóvivő