2012. június 05. 12:14

Éljen a sajtószabadság!

„Éljen a sajtószabadság!” felkiáltással zárta hozzászólalását László Ferenc MSZP-s képviselő Nagykőrös város önkormányzatának május 31-i ülésén az újságírók hang- és videófelvétel készítésének korlátozásáról szóló napirend vitájában, majd néhány perc múlva a fideszes alpolgármester javaslatára a kormánypárti képviselők több hónapra megvonták tiszteletdíját.

A képviselő-testület egyetlen szocialista tagja a Czira Szabolcs fideszes polgármester, kormánypárti országgyűlési képviselő újságírókat korlátozó, a nyilvános ülésekről hang- és videófelvétel készítését csak előzetes bejelentéshez kötő javaslata ellen tiltakozott, kifejtve véleményét, miszerint amit csinálnak, az a sajtószabadság durva megsértése. Ezt követően egy másik napirendi pont tárgyalásánál Körtvélyesi Attila alpolgármester arra hivatkozva, hogy László Ferenc nem fizette be önként az előző ülésen, az internetes blogjában leírt véleménye miatt rá kirótt 50 ezer forint rendbírságot, azt javasolta, hogy függesszék fel képviselői tiszteletdíjának folyosítását, amelyet a fideszes többség meg is szavazott. A döntés érdekessége, hogy az 50 ezer forintos büntetést nem is kell befizetnie, azt a polgármesteri hivatal vonja le kiutalandó tiszteletdíjából.

Egyértelműen látszik, hogy Nagykőrös fideszes városvezetésének célja az ellenzék megfélemlítése, a demokratikus alapjogok mellett kiállók ellehetetlenítése, amely érdekében még nyilvánvalóan törvénytelen döntések meghozatalától sem riad vissza.

MSZP Nagykőrösi Szervezete