mszp.hu | választások
2014. október 04. 12:02

Éljenek még a demokrácia fegyverével, a tollal, október 12–én!

Visszatetsző, ahogy a Fidesz azzal kampányol, hogy csak nekik, rajtuk keresztül jut támogatás majd a településeknek – nyitotta meg az önkormányzati választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóját Halmi József, megyei alelnök.

Azt üzente a sajtón keresztül a megyében élő lakosoknak, hogy ne higgyenek a félelemkeltésnek, és higgyenek még a demokráciában! Önkormányzati szinten, ahol még nem fideszes urak ülnek hatalmi székekben, ott van még demokrácia, október 12 – én, a választás napján a szavazófülke magányában, abban az öt percben, amit a szavazásra fordít, ott van még demokrácia.

Ennek talán utolsó állomása lesz ez a szavazás, hiszen Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy 5 év múlva már nem kerületi polgármestereket, hanem kerületi helytartókat fognak választani – emlékeztetett a szocialista megyei alelnök. A balkányi fideszes polgármester is azt nyilatkozta, a választókat megtévesztve, hogy neki, mint fideszesnek nyílnak az ajtók, másnak meg nem biztos. Ez felháborító hazugság!

Ezért még inkább fontos, hogy menjenek el szavazni, és olyan embereket válasszanak meg a települések élére, a képviselő testületekbe, és a megye élére is, akik még képesek a demokrácia megóvása érdekében, és a megyei emberek érdekében tenni.

Ujhelyi István, EP képviselő feljelentést tett az EU azon hatóságánál, ami a pénzügyekkel való visszaéléseket vizsgálja – tájékoztatta a megyei közvéleményt Halmi József. A feljelentés a Fidesz ellen szól, akik azzal riogatják a lakosságot, hogy csak az ő jóvoltukból kaphatnak a települések majd támogatást. Ez nem igaz, ne higgyenek nekik!

A Fidesznek azért fontos az önkormányzati hatalom, hogy Orbán Viktor kinyújtott kezei lehessenek. Higgyenek a józan eszüknek. Bízzanak a Fidesztől független jelöltekben, akik változtatni akarnak a diktatúrán, és a kiszolgáltatottságon, amiben élünk.

Éljenek még a demokrácia fegyverével, a tollal, október 12–én!