2011. október 26. 09:04

Elképesztő áremelés

Szerdától 7 forinttal 404 forintra emelkedik a gázolaj ára. Egyetlen szakértő sem érti, mi indokolja ezt a brutális áremelést, hiszen a forint árfolyama – ha csak hajszállal is, de – emelkedett a dollárhoz képest. Különösen gyilkos ez az áremelés úgy, hogy pár nap múlva lép érvénybe a gázolaj adójának 16 forintos emelése. Hol van ilyenkor Varga Mihály? Mindenesetre időszerű, hogy minél több választópolgár keresse fel kormánypárti képviselőjét helyben és kérje számon rajtuk ígéreteiket.

A Mol áremelését egy hang nélkül veszi tudomásul a Fidesz-kormány, holott ezzel a 400 forintos lélektani határt lépte át a gázolaj ára. Sem a benzin, sem a gázolaj átlagára nem járt még 400 forint felett, a benzin 2 forinttal még elmarad ettől, várhatóan nem sokáig.

A Mol áremelését sem a dollár/forint árfolyam alakulása, sem a világpiaci ár változása nem indokolja.

Csökkenő bérek, szűkülő munkalehetőségek, emelkedő élelmiszerárak mellet élő emberek számára ismét luxus lesz a mobilitás.

Az MSZP elvárja, hogy Varga Mihály most is elmondja korábbi érvelését: "...A kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére, csak akarni kell! " és Szijjártó is megismételje 2009-ben elmondott szavait: "…amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását."

Addig pedig emlékezzünk erre: ha "tankolás közben felbosszantja a magas benzin ár, akkor gondoljon arra, hogy mindezt a kormány felelőtlen kijelentéseinek köszönheti! " (Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője 2006.)

Az MSZP azt javasolja az embereknek, hogy keressék fel kormánypárti képviselőiket helyben és emlékeztessék őket: nem ezt ígérték!

Török Zsolt,
szóvivő