2011. február 10. 11:19

Elkötelezett pénzügyminiszterek nélkül nem lesz szénszegény a gazdaság

"A lakosság tudatosságának növelése, a politikai vezetés folyamatosan hangoztatott elkötelezettsége mellett el kell érnünk, hogy a tagállamok pénzügyminiszterei is felfogják kötelezettségüket" - fogalmazott Herczog Edit az Európai Parlament Károly herceg részvételével szerevezett magas szintű konferenciáján.

A képviselő az Ipari, kutatási és energiaügyi bizottság tagjaként vett részt az EP elnöke, Jerzy Buzek által összehívott, a szénszegény gazdaság témája köré szervezett szerdai tanácskozáson.

Herczog Edit Barroso bizottsági elnökhöz intézett kérdésében azt tudakolta, hogy milyen eszközökkel érhetjük el, hogy a tagállami pénzügyminiszterek prioritási listáján is előbbre kerüljön a szénszegény gazdaság ügye, mert anyagi áldozatok nélkül ez nem fog sikerülni.

Barroso megerősítette az ügy fontosságát, és elismerte, hogy a gazdasági válság hatására, a tagállamok elbizonytalanodtak a konkrét pénzügyi kötelezettségükben. Ezen változtatni kell, mert - idézte Károly herceget az elnök -, ami ma költséges, az holnap megfizethetetlen.