Ellenzéki egyeztetés - Az MSZP a héten lezárja a szövetségesi tárgyalásokat

Az MSZP még ezen a héten lezárja a szövetségesi tárgyalásokat a Demokratikus Koalícióval és Fodor Gábor liberális pártjával - nyilatkozta Mesterházy Attila pártelnök hétfőn újságíróknak.

Az MSZP elnöke azt mondta, pénteken feltett kérdéseire - vagyis arra, hány egyéni választókerületet és listás helyet szeretne a DK a szocialistáktól, és kiket indítana azokon - nem kapott egyenes válaszokat Gyurcsány Ferenctől. Ezért kedd reggeli tárgyalásukon személyesen is felteszi ezeket a kérdéseket a DK elnökének.

Mesterházy Attila jelezte, a keddi lesz az utolsó tárgyalási forduló, az ott elhangzottakat szerdán megtárgyalja az MSZP elnöksége, a párt választmánya pedig szombaton dönt a jelölt- és a listaállításról, azaz még a héten lezárulnak a szövetségkötési tárgyalások.

A kérdésre, mekkora esélyt ad arra, hogy az MSZP-nek sikerül megállapodnia Gyurcsány Ferenccel, úgy válaszolt: 50 százalékot.

Arra a kérdésre, hogy a megegyezés akadálya lehet-e Gyurcsány Ferenc személye, és az, hogy ha a volt miniszterelnök a második listás helyet kéri a szocialistáktól, Mesterházy Attila úgy felelt: még nem jutottak el idáig a tárgyalásokon, nem ismerik a DK elnökének szándékait.