mszp.hu | Belföld | Budapest együttműködés
2018. május 11. 11:50

Ellenzéki együttműködést most!

Ellenzéki együttműködést most!
A Fidesz harmadik kétharmada a korábbiaknál hatékonyabb együttműködést tesz szükségessé az ellenzék pártjai között. Ezért az ellenzék azzal tud segíteni a választóknak, hogy egyetlen jelöltet állít szembe a Fidesz helyi helytartójával szemben. Tehát a választók könnyedén meg tudják különböztetni a szavazataikra érdemtelen, nevenincs, kamupártok jelöltjeit. Így megy füstbe Orbán Viktor és a Fidesz mesterterve.
Az ellenzék ezt már felismerte, és sokkal szorosabb együttműködésre hajlandó, mint korábban. E szoros együttműködésre legközelebb az előttünk álló időközi választásokon – köztük a VIII. és a XV. kerületi polgármester-választáson – lesz szükség. A Fidesz elindíthatja a kamu jelölteket, de azok szavazatot nem fognak kapni.
 
Az ellenzék egysége most azért is különösen fontos, mert a Fidesz máris megkezdte a mozgósítást a VIII. és a XV. kerületben, ahogyan az ellenzéket eláruló nevesincs pártok és politikusok is készülnek, hogy ellenzéki szavazatokat megosztva a Fidesz malmára hajtsák a vizet.
 
Nem engedhetjük, hogy a Fidesz ellenes szavazatok szétaprózódjanak! Nem követhetjük el azt a hibát, amelyek eredményeképpen a Fidesz újra győz. Ahol a legjobb jelölt személyében nem tudunk a tárgyalóasztalnál megegyezni, ott az emberekre kell bízni a döntést és előválasztást kell tartani.
 
A szoros és hatékony együttműködés mindenütt fontos, de Budapesten a legfontosabb, ahol áprilisban az ellenzék kétharmados győzelmet szerzett és ezzel a remény szigetévé vált az emberek számára. Ez az eredmény óriási felelősséget ró ránk! Ne engedjük, hogy a Fidesz a fővárosban is felszámolja a szabadságot és a demokráciát!
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok