mszp.hu | Belföld
2019. július 15. 22:53

Ellenzéki összefogás Sopronban

Ellenzéki összefogás Sopronban
Talán minden eddiginél szorosabb ellenzéki összefogás bejelentésére került sor Sopronban, amit a 2019-es önkormányzati választásokra készülve a Jobbik, a Momentum, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom soproni szervezeteinek vezetői egy közös sajtótájékoztatón jelentettek be.
Az eseményen Herczeg Zoltán világhírű divattervező, civil aktivista köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta, hogy örömmel tett eleget ennek a meghívásnak, hiszen végre Sopronban is megalakult egy olyan szövetség, amely nem a pártpolitikai érdekeket, hanem a polgárság érdekeit helyezi fókuszba és amit szívesen támogat.
 
Azért hívtuk ma ide Önöket, hogy Sopron lakosaihoz eljuttassuk az ellenzéki pártok és a hozzánk csatlakozó civilek bejelentését. Megértve a választók igényét egy valódi és őszinte együttműködésre,
országszerte egyre több városban állít az ellenzék közös képviselő - és polgármesterjelölteket. Ehhez csatlakozik a mai napon Sopron is.
 
Megállapodás született a Momentum, Jobbik, MSZP, DK, LMP, a MMM Soproni Kossuth-kör és helyi civil szervezetek között, hogy közösen állítanak jelölteket a 12 választókerületbe, és közösen támogatnak egy pártok felett álló, civil polgármesterjelöltet.
 
Ez a szövetség nem csak a választásra, hanem az azt követő időszakra is szól.
 
Önökkel együtt Önökért, Sopronért szeretnénk dolgozni.
 
Éppen ezért közös felelősségünk, hogy olyan vezetők kerüljenek az önkormányzatba és a város élére, akik Sopron régóta meglévő problémáira keresik a megoldásokat.
 
A közös ellenzéki indulással most arra nyílik lehetőség, hogy állhatatos és kitartó munkával, az itt élőkkel és az ő szakmai segítségükkel Sopront ismét élhető várossá tegyük.
 
Mindenkit várunk ebbe a szövetségbe most és a továbbiakban is, aki úgy érzi, akar és tud tenni a változásért!
 
Támogassanak minket, hogy mi is támogathassuk Önöket!