mszp.hu | Belföld
2015. szeptember 20. 22:48

Elsöprő győzelem a főváros XIII. kerületében

Elsöprő győzelem a főváros XIII. kerületében
Az MSZP és az LPE13 közös jelöltje hatalmas győzelmet aratott a Budapest XIII. kerületében tartott időközi választáson. Varga Zsanett több mint 60 százalékos támogatást szerzett, szemben a kormánypárti jelölt közel 20 százalékával.

“Köszönöm a bizalmat az engem jelölő szervezeteknek” - hangsúlyozta a győztes Varga Zsanett, majd így folytatta: “Itt élőként külön megtiszteltetés a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének támogatása. Munkám során olyan szövetséget ajánlok a választókerület lakóinak, amelyben mindenki az egymásra figyelő, felelős, alkotó, együttműködő közösséget találja meg.”

Borszéki Gyula, az MSZP XIII. kerületi elnöke a győzelem fontosságát hangsúlyozta: “Munkánk elismerése, hogy korábbi, 54 százalékos támogatottságunkat tovább tudtuk növelni. A bátor, becsületes, a választók szavát meghalló és a helyi civilekkel összefogó baloldali politikának van jövője az összeérő Fidesz-Jobbik tengellyel szemben.”

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni Angyalföldön, mert a nyáron elhunyt Bodorné Farkas Zsuzsanna, aki tavaly októberben az MSZP és a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete támogatásával nyert mandátumot.

MSZP