kisalfold.hu | Belföld, Külföld | jogbiztonság Brüsszel
2013. március 23. 10:09

Elszigetelődött az Orbán-kormány

Az MSZP nem támogat semmilyen szankciót Magyarország ellen, ami egyetlen forintot is elvenne a magyar emberektől - mondta el Tabajdi Csaba Győrben.

„Nem Magyarország, hanem az Orbán-kormány szigetelődött el" – jelentette ki Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatón Győrben pénteken. A politikus szerint Mesterházy Attila MSZP-pártelnök e heti brüsszeli látogatásán is kiderült, hogy hazánkra rokonszenvvel tekintenek Európában.

„Brüsszel a magyar emberek érdekében aggódik. Ahol nincs jogbiztonság, oda nem megy a működő tőke, ott nincsenek fejlesztések és nem lesznek új munkahelyek" – hangsúlyozta a képviselő. Ő úgy látja, érthetetlen, hogy a kormány szabadságharcot folytat az EU ellen, amelynek tagjai vagyunk és amely az itthoni beruházások nagy részét fizeti. Hozzátette: az MSZP nem támogat semmilyen szankciót Magyarország ellen, ami egyetlen forintot is elvenne a magyar emberektől.

Beke Károly, a párt megyei alelnöke kifejtette: a kabinet a rezsicsökkentéssel kevesebbet ad vissza, mint amennyit (állítása szerint fejenként és évente 85 ezer forintot) a Matolcsy-csomagokkal eddig elvett. Megjegyezte: pártja az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja.