Elutasítjuk Bayer provokációját

Az MSZP Roma Tagozata ízléstelen, felháborító provokációnak és figyelemelterelésnek tartja a Fidesz ötös számú pártkönyv tulajdonosának január 5-i nyíltan romák ellen uszító sorait, amelyek arról szólnak, hogy a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre, nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen.

Az MSZP Roma Tagozata megérti Bayer Zsolt elkeseredettségét és kétségbeesését, hiszen közel van 2014 és ezzel az Orbán-rezsim bukása. A magyar társdalom az elmúlt időszakban tisztán kifejezésre juttatatta kormányváltó szándékát, és azt, hogy nem kér a gyűlöletből, az antiszemitizmusból és a rasszizmusból, bárhogyan is legyen az becsomagolva.

A Roma Tagozat fontosnak tartja, hogy a jobboldal által felhasznált politikai eszközöknek - a kereszténység hitnormáin túl - legyen valós erkölcsi korlátja, így támogat minden kezdeményezést, amely a gyűlöletbeszéd megállítását célozza.

Tudjuk, hogy közel van a következő választás, tudjuk, hogy a Fidesz-kormány ámokfutása miatt Magyarország közigazgatási, oktatási, gazdasági és társadalmi viszonyait tekintve is romokban hever, és erre fideszes tollnokok provokációval, figyelemeltereléssel reagálnak.

A szavazófülkékben határozottan el fogjuk utasítani a jobboldalt, azokkal a békés együttélésre alkalmatlan szereplőivel együtt, akik azonnal akarják saját honfitársaikat Széles-sávban "megoldani".

Az MSZP Roma Tagozata