Belföld | roma holokauszt közlemény emléknap
2013. augusztus 02. 10:52

Emlékezés a roma holokauszt áldozataira

Olyan napra emlékezünk ma, amely mindaddig kitörölhetetlen a nemzet és minadannyiunk emlékezetéből, amíg  tisztességes roma honfitársaink a minden állampolgárt megillető megbecsülésben és elbánásban nem részesülnek Magyarországon.

A roma holokauszt nemzetközi emléknapja országoktól függetlenül is fontos mindenki számára, hiszen az általános emberi jogok deklarálásán túl a hétköznapok gyakorlatában sem tehet senki különbséget ember és ember között születése, származása vagy akár bőrszíne alapján.
Mindannyiunk kötelessége küzdeni azért, hogy kisebbségi lét önmagában ne jelenthessen megbélyegzést. Különösen fontos hangsúlyozni ebben a kérdésben a mi felelősségünket, a politikusok felelősségét, mert a kirekesztő politikával szemben nem csak törvényekkel kell elejét vennünk az üldözésnek, hanem a hétköznapok valóságában a szavakon túl tettekkel is elő kell segítenünk a minden tisztességes, törvénytisztelő embert megillető érdek- és jogvédelmet, azt, hogy mindenki egyenlő és boldog életet élhessen.

Emlékezzünk tisztelettel és fájdalommal a roma holokauszt áldozataira!

Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető