mszp.hu | Belföld
2024. március 19. 12:21

Emlékezzünk ártatlan honfitársainkra, akik életüket adták egy másik Magyarországért!

Emlékezzünk ártatlan honfitársainkra, akik életüket adták egy másik Magyarországért!
80 évvel ezelőtt kezdődött Magyarországon az egyik legsötétebb vészkorszak, melynek végén egy szétlőtt ország, egy tönkrement gazdaság és többszázezer ártatlan honfitársunk holtteste maradt hátra. A Duna-parti cipők mellől - mely a magyar történelem egyik legtragikusabb színhelye - tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt kedd reggel a német megszállás évfordulójára emlékezve.

Az MSZP pártigazgatója elmondta, az igazi vészkorszak 1944 március 19-én kezdődött, azonban az oda vezető úton is súlyos politikai felelősség terheli a két világháború közötti uralkodó osztályt. A parlament korábban megszavazott ugyanis olyan törvényeket, melyek teljesen méltatlanok voltak az alapvető emberi normákhoz. 

Molnár Zsolt óva intett mindenkit, aki nosztalgiával tekint a két világháború közti Horthy-korszakra, és meg kell állítani azt a kultuszt, mely hamis fényben tünteti fel történelmünket. A felelősség közös, hiszen a náci megszállást és a nyilas rémuralmat az ország egy része kiszolgálta, azonban voltak bátor honfitársaink, akik sokat tettek zsidó és nem-zsidó emberek megmentéséért, a közigazgatás azonban kollaborált, emlékeztetett a szocialista országgyűlési képviselő. 

A mai napon emlékezzünk ártatlan honfitársainkra is, akik életüket adták egy másik Magyarországért, zárta gondolatait Molnár Zsolt. 

Kapcsolódó párttagok