Építés helyett rombolni? Egy applikáció kínos halálára...

Építés helyett rombolni? Egy applikáció kínos halálára...
Az MSZP Közigazgatási és Informatikai Tagozata álláspontja szerint az Uber és a Taxisok közötti vitában a normális út a mindenkinek előnyös, szabályozott megoldás keresése lett volna. Folyamatos párbeszéd és egyeztetés eredményeként megszülethetett volna egy olyan egyezség, amely figyelembe veszi az utazóközönség érdekeit és igényeit, valamint a taxisok, és nem utolsósorban, az Uberesek szempontjait is.
Ez nyilván sok szakmai párbeszédet, és nem túlfűtött pártbeszédet jelentene. Ehelyett a közösségi gazdaság képviselőjének elűzése, az innovációt és informatikát támogató, használó generációk megsértése, és mindemellett ezerkétszáz munkahely megszűnése következett be a Fidesz-KDNP kormány romboló politikájának következtében. 
 
Baja Ferenc, a tagozat elnökének az álláspontja szerint, még nem késő más országok példájából kiindulva minden érdeket figyelembe vevő javaslatokat kidolgozni. Nem lehetetlen például a közismerten informatika-barát Észtország Uberre vonatkozó szabályozásának átültetése a hazai gyakorlatba. 
 
Hónapok óta a taxisok a digitális technológia alapján működő globális cég, az  UBER ellen harcolnak. A Fidesz - KDNP Kormány a könnyebbik utat választotta. A párbeszéd helyett a rombolást előtérbe helyezve, betiltotta ezt a vállalkozási formát a mindenkinek előnyös, szabályozott megoldás helyett. A Magyar Szocialista Párt  Közigazgatási és Informatikai Tagozata álláspontja szerint az Uber és a Taxisok közötti vitában a folyamatos párbeszéd és egyeztetés után olyan megoldás kellett volna, amely figyelembe veszi az utazóközönség érdekeit és igényeit, a taxisok, az Uberesek szempontjait.  Az egyeztetés helyett (ami sajnos ismeretlen fogalom évek óta a kormányzatnál) a közösségi gazdaság képviselőjének elűzése, a fiatal generációk és természetesen más korosztályban is az innovációt és informatikát támogatók, használók megsértése következett be. Járulékos kárként jelentkezik továbbá 1200 munkahely megszűnése. A Fidesz-KDNP Kormány romboló politikája az innováció ellen dolgozik. A tagozat meggyőződése az, hogy az informatika adta lehetőségek tudatos alkalmazásával, a hálózati technológiák átvételével lehet csak modern, a XXI. századnak megfelelő Magyarországot építeni. 
 
Baja Ferenc elnök álláspontja szerint még nem késő más országok pld. az észt megoldás átültetése a hazai gyakorlatba. Ezért gyors cselekvésre buzdítja a Kormányt, határozott tiltakozásra kéri az ellenzéki pártokat. Baja Ferenc közbelépésre szólítja fel az országgyűlés illetékes bizottságát, az érintett informatikai és közlekedési szakmai szervezeteket. 
 
MSZP Közigazgatási és IT Tagozat
 

Kapcsolódó párttagok