Építés helyett rombolni? Egy applikáció kínos halálára...

Építés helyett rombolni? Egy applikáció kínos halálára...
Az MSZP Közigazgatási és Informatikai Tagozata álláspontja szerint az Uber és a Taxisok közötti vitában a normális út a mindenkinek előnyös, szabályozott megoldás keresése lett volna. Folyamatos párbeszéd és egyeztetés eredményeként megszülethetett volna egy olyan egyezség, amely figyelembe veszi az utazóközönség érdekeit és igényeit, valamint a taxisok, és nem utolsósorban, az Uberesek szempontjait is.
Ez nyilván sok szakmai párbeszédet, és nem túlfűtött pártbeszédet jelentene. Ehelyett a közösségi gazdaság képviselőjének elűzése, az innovációt és informatikát támogató, használó generációk megsértése, és mindemellett ezerkétszáz munkahely megszűnése következett be a Fidesz-KDNP kormány romboló politikájának következtében. 
 
Baja Ferenc, a tagozat elnökének az álláspontja szerint, még nem késő más országok példájából kiindulva minden érdeket figyelembe vevő javaslatokat kidolgozni. Nem lehetetlen például a közismerten informatika-barát Észtország Uberre vonatkozó szabályozásának átültetése a hazai gyakorlatba. 
 
Hónapok óta a taxisok a digitális technológia alapján működő globális cég, az  UBER ellen harcolnak. A Fidesz - KDNP Kormány a könnyebbik utat választotta. A párbeszéd helyett a rombolást előtérbe helyezve, betiltotta ezt a vállalkozási formát a mindenkinek előnyös, szabályozott megoldás helyett. A Magyar Szocialista Párt  Közigazgatási és Informatikai Tagozata álláspontja szerint az Uber és a Taxisok közötti vitában a folyamatos párbeszéd és egyeztetés után olyan megoldás kellett volna, amely figyelembe veszi az utazóközönség érdekeit és igényeit, a taxisok, az Uberesek szempontjait.  Az egyeztetés helyett (ami sajnos ismeretlen fogalom évek óta a kormányzatnál) a közösségi gazdaság képviselőjének elűzése, a fiatal generációk és természetesen más korosztályban is az innovációt és informatikát támogatók, használók megsértése következett be. Járulékos kárként jelentkezik továbbá 1200 munkahely megszűnése. A Fidesz-KDNP Kormány romboló politikája az innováció ellen dolgozik. A tagozat meggyőződése az, hogy az informatika adta lehetőségek tudatos alkalmazásával, a hálózati technológiák átvételével lehet csak modern, a XXI. századnak megfelelő Magyarországot építeni. 
 
Baja Ferenc elnök álláspontja szerint még nem késő más országok pld. az észt megoldás átültetése a hazai gyakorlatba. Ezért gyors cselekvésre buzdítja a Kormányt, határozott tiltakozásra kéri az ellenzéki pártokat. Baja Ferenc közbelépésre szólítja fel az országgyűlés illetékes bizottságát, az érintett informatikai és közlekedési szakmai szervezeteket. 
 
MSZP Közigazgatási és IT Tagozat
 

Heller Ágnes emlékére

2019-07-20 09:39

Kapcsolódó párttagok