mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 27. 13:10

Érdemi fizetésemelést a MÁV-nál, tisztességes bért minden magyar dolgozónak!

A Fidesz időről időre bemutatja a győzelmi jelentését, hogy milyen nagymértékben emelkedtek a bérek, csak ezt az alkalmazottak nem érzik. Annyira nem, hogy a szinte nap mint nap kirobbanó MÁV-os botrányok legfőbb okozója az alacsony bérek miatti létszámhiány.
Nem az alkalmatlan MÁV elnöknek, Homolya Róbertnek kellene 5 millió forintos fizetést adni, hanem a szörnyű körülmények között kemény munkát végző dolgozóknak kell megadni a két számjegyű béremelést. Ne az keressen milliókat, aki felelős a kialakult helyzetért, hanem azokat becsüljék meg, akik emberfeletti munkával próbálnak helyt állni a tarthatatlan állapotok között!

Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra munkásai mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a kormány sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.

Az MSZP ezért egyetért a szakszervezetek béremelésre vonatkozó követelésével, és továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat.

2019. október 13-án erről is véleményt mondhatunk, és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: szabad városokból újjá fogjuk építeni a dolgozó embereket is megbecsülő szabad Magyarországot.

MSZP