mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy Szociális ügyek
2020. december 18. 14:09

Érdemi segítséget a családoknak: duplázzák meg a családtámogatási ellátásokat!

A kormány szerint segítséget jelent a családoknak, ha még decemberben, karácsony előtt megkapják a januárban esedékes családtámogatási ellátásokat. Felhívnánk a családügyi miniszter figyelmét, hogy az nem jelent érdemi segítséget, ha az előrehozott kifizetések miatt a következő hónapban kiesik a családi kasszából a családi pótlék, a gyes és gyet összege.

Ez nem több mint egy álságos játék a számokkal, ugyanis az előrehozott kifizetéseket egy hónap nélkülözés követi. A valódi megoldást az jelentené, ha decemberben megdupláznák a támogatásokat. Hosszú távon pedig az MSZP azon javaslata csökkentené a családok terheit, nemcsak az ünnep előtt, hanem egész évben, amely a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatás és az alanyi jogon járó családi támogatások összegét megduplázná és az ellátások értékállóságát biztosítaná.

A magát családbarátnak hirdető kormány azonban még arra sem volt hajlandó az elmúlt 10 év alatt, hogy legalább a családi pótlék összegét megemelje. Ha Novák Katalin pedig ráérne két a Fidesz nőellenes politikája mellett kiálló videó forgatása között, akkor talán ezzel az üggyel is foglalkozhatna.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő