2012. február 28. 16:18

Erényöveket bekapcsolni?

A Fidesz által köz- és uniós pénzzel is támogatott Magyar Családtudományi Társaság olyan kijelentésre ragadtatta magát, amely minden modern jogállami alapelvet felrúg. Ráadásul alávalóságát a Fidesztől tanult módszerekkel igyekszik tagadni.

A Magyar Családtudományi Társaság immár tagadja azt a küldetésnyilatkozatot, amely többek között azt tartalmazza: "Az egyesület tagja lehet az, aki egyetért azzal az elvvel, hogy általánosságban a nemi kapcsolat egyedüli helyes tere a házasság."

Túl azon, hogy honnan veszi e kétes társaság a bátorságot, hogy megszabja ki, mit, mikor, hogyan és főleg kivel csinál a saját hálószobájában, ha az mindkét fél beleegyezésével történik és nem ütközik a hatályos jogszabályokba, volna még itt pár "apró" probléma:

- az alapvető szabadságjogok megsértéséhez tartozik, ha valaki mások számára megszabja, mely párkapcsolati forma elfogadott és melyik nem.

- a család fogalmából való kirekesztés megbélyegzi a házasságon kívüli párkapcsolatban élőket, az ilyen kapcsolatból született egyéneket.

- a házasság előtti szex károssá nyilvánítása egy mára marginálissá vált ideológiai nézetvilág másokra erőszakolása.

- az olyan megfogalmazás, amely eleve úgy értékel, hogy a szex egyedül a házasságban helyénvaló, megbélyegző mindazok számára, akik ezzel nem azonosulnak.

A személyi szabadságjogok feltétel nélküli biztosítása minden modern, európai jogállam alapja.

Egy olyan társaságnak, amely nyíltan megbélyegzi a házasság előtt szexuális életet élőket, a házasságon kívüli párkapcsolatban élőket, a nem heteroszexuális kapcsolatban élőket és mindazokat, akik nem házasságban élő családokban születnek, nem lehet helye a modern magyar közéletben.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy az ilyen kirekesztő szemléletet terjesztő társaságoknak semmilyen állami vagy uniós támogatást ne nyújtson!

Demeter Márta,
az MSZP zuglói szervezetének elnökségi tagja

 
U.i.: "Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák." (Magyarország Alaptörvénye, SZABADSÁG ÉS FELELŐSSÉG c. fejezet, VI. cikk)