mszp.hu | Belföld
2020. május 04. 16:05

Érettségi 2020: mindennél fontosabb az emberi élet védelme

Érettségi 2020: mindennél fontosabb az emberi élet védelme
Hétfő reggel több tízezer diák és több ezer tanár részvételével megkezdődtek az érettségi vizsgák.

A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme, ezért az MSZP már korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.
 
A következő két hétben hatalmas felelőssége van a kormánynak. Nem késlekedhet meghozni a szükséges intézkedéseket abban az esetben, ha a járvány tetőzése valóban erre az időszakra esne, ahogyan azt a miniszterelnök korábban bejelentette.
 
Folyamatosan értékelni kell a járványügyi helyzetet és alkalmazkodni kell hozzá. A mostani szabályok és előírások nincsenek kőbe vésve, megváltoztathatók. Azonban minden döntésnél csakis egyetlen szempont lehet meghatározó: az érettségizők és a vizsga lebonyolításában résztvevők egészségének a védelme.
 
A diákok, a szülők és a tanárok érdekében az MSZP elvárja, hogy késlekedés nélkül és felelősségteljesen járjon el a kormány az érettségi lebonyolításának ideje alatt ebben a nem mindennapi helyzetben.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok