mszp.hu | Belföld
2019. május 08. 16:58

Érettségi botrány: ne a diákokat büntessék a kormányzat hibája miatt!

Megalapozott hírek szerint a történelem érettségi kérdései kiszivárogtak, voltak, akik a mai érettségi írásbeli vizsga előtt már ismerték a középszintű vizsga esszékérdéseit. Ez botrány, amely súlyos kormányzati felelősségi kérdéseket vet fel.
Az Oktatási Hivatal büntető feljelentés tett, ez nyilvánvalóan szükséges, de messze nem elegendő. Most az a legfontosabb, hogy a több tízezer érettségiző azonnali, egyértelmű és megnyugtató választ kapjon arra, hogy a történelem érettségit nem kell megismételniük.

Az MSZP számára az elsődleges a diákok érdeke, az, hogy mindenki, aki becsületesen felkészült és tisztességesen eleget tett az érettségi vizsgakövetelményeknek biztonságban folytathassa vizsgáit, majd szándékai szerinti tanulmányait felsőoktatási intézményben. Ezután szükséges a szakmai-politikai felelősség megállapítása. Az MSZP ezért kezdeményezi az Országgyűlés Kulturális bizottságának – amely az oktatás ügyeit is ellenőrzi – soron kívüli összehívását.

MSZP

Vekerdy Tamás emlékére