mszp.hu | Fidesz-kampány Győrtelek
2014. augusztus 29. 09:36

Erkölcstelen és tisztességtelen a Fidesz kampánya

Augusztus 24-én hivatalosan megindult az önkormányzati kampány. Tapasztaljuk, hogy a kormány politikáját önkormányzati szintekre is le akarja vinni. A kistelepüléseket elsősorban hatáskörök elvonásával, a járási hivatalok bevonásával lehetetlenítették el, míg a megyei önkormányzatokat már teljesen kiürítették és államosították. Legjobb példa erre a megyei televízió esete, amit odaadtunk az államnak, és most visszabéreljük a volt tulajdonunkat – ezekkel a szavakkal nyitotta Halmi József az MSZP megyei frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóját.

Minden településen indítanak vagy a Fidesz által, vagy „független” név alatt fideszes polgármestereket és képviselőket. Látszik, hogy az az érdekük, hogy mindenhol a saját embereik üljenek, nem feltétlenül az, hogy ha egy település jól működik, az továbbra is folytathassa működését.

A Fidesz az országos politikáját vetíti le települési szintekre is. 

Mit mond vajon a fideszes polgármesterjelölt annak a közmunkásnak, akinek a bérét a kormány éhbérre nyomorította? Mit mond a segélyezettnek, akiknek nem tudnak munkát adni, és elvették a segélyét? Mit mond annak a rokkantnyugdíjasnak, akit jövedelem nélkül hagytak, vagy mára kevesebből kényszerül megélni? – tette fel a képviselő a nyilvánosság előtt költői kérdéseit. Vajon azt mondja, hogy helyben mást fog képviselni, és szembe megy az országos politikával? – folytatta.

Próbálják elhallgattatni a helyi szintű médiákat is, hogy a helyi, velük kapcsolatos botrányok el se jussanak a településen élőkhöz, emellett mindent elkövetnek, hogy az ellenfelüket ugyanezeken a médiafelületeken lejárassák. Mindez erkölcstelen és tisztességtelen, hangsúlyozta Halmi József. A hatalom megtartása mindenek előtt van számukra, nincs az a pénz, eszköz, amit nem vetnének be a jövőbeli fenntartásáért.

Az országgyűlési választásokon is láttuk, hogyan használták ki saját javukra a közmunkásokat is, ellenben Halmi József, Győrtelek polgármestere saját példáját említetve elmondta, jómaga szabadságon, saját magának gyűjti az aláírásokat, így egyetlen embert sem hoz kellemetlen helyzetbe a településén, hogy neki gyűjtse az aláírásokat.

Bízok abban, hogy a megye lakossága nem felejt, és emlékezni fognak, hogyan ürítették ki a megye kasszáját, remélem, nem felejtik el Kiss Zoltán esetét sem, a holding kapcsán. 

Nincs a megyének mára iskolája, szociális otthona, kórháza, ami 2010 előtt mind volt, és ezeket mind Orbán Viktornak és csapatának köszönhetjük – emlékeztetette zárszóként a megye lakosságát az MSZP megyei frakcióvezetője.