Erkölcstelen és törvénytelen a Fidesz kampánya

Túllépte a törvényes határt a Fidesz kampányköltése a több mint 70 országban jelen lévő Transparency International és más független szakmai szervezetek számításai szerint.

A Fidesz, a Fidesz-kormány, valamint a Civilbe Öltözött Fideszesek (CÖF) együttes kampányköltése a maximálisan megengedett összegnek immár több mint a kétszeresére rúg. Mától világos, hogy a hazugságokra és az egyenlőtlen játékszabályokra építő Fidesz kampánya nem csupán erkölcstelen, hanem törvénytelen is.

Azonban hiába a Fidesznek kedvező választási rendszer, hiába a köztereket és a médiát elárasztó narancsos sikerpropaganda, az emberek többsége tudja: az élet nem könnyebb, hanem nehezebb lett az elmúlt években, ahhoz pedig, hogy ez megváltozzon, kormányváltás kell.

A kormányváltó szövetség pártjai továbbra is a törvényes keretek között tartják a kampányukat. Tisztességtelen feltételek mellett, ám tisztességes eszközökkel fogjuk április 6-án legyőzni Orbán Viktort és rendszerét, majd szigorú, de jogállami elszámoltatásba fogunk kezdeni.

Budai Bernadett,
szóvivő