Erősítené a sztrájkjogot az MSZP

Mesterházy Attila szerdán Tatabányán, a lakossági fóruma előtt sajtótájékoztatón elmondta, kormányra kerülésük esetén 250 ezer valódi új munkahelyet létesítenének.

Kiemelten kezelnék a fiatal pályakezdők, az 55 év felettiek és az alacsony iskolázottságú csoportok munkához jutását. A hátrányos helyzetű térségekben komplex munkahelyteremtő fejlesztési programokat indítanának. A politikus hozzátette, nettó százezer forintra emelnék a minimálbért, mert nem a gazdagoknak adott többletjuttatások növelik a belső fogyasztást, hanem a kiskeresetűek költése.

A miniszterelnök-jelölt ismertette, hogy az érdekképviseleti szervekkel együttműködve új munka törvénykönyvet írnának, és erősítenék a sztrájkjogot.

A sajtótájékoztatón részt vett Lukács Zoltán, Tata és Tatabánya körzetének MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, aki rámutatott, hogy Tatabányán az elmúlt négy évben átadott összes nagyobb beruházást az előző MSZP-kormány alatt indították vagy finanszírozták, majd hozzátette, biztos abban, hogy Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókerületében a kormányváltó erők fognak győzni.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón beszélt arról is, az MSZP-nek érdeke, hogy kiderüljön az igazság a Simon-ügyben.

Az MSZP bízik abban, hogy az ügyészség alaposan kivizsgálja az ügyet, a pártnak az az érdeke, hogy kiderüljön az igazság - mondta a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltje.

Mesterházy Attila kijelentette, elhatárolódnak Simon Gábor cselekményétől és elfogadhatatlannak tartják, és hatásában "büntetés a szocialista pártnak".

Simon Gábor minden tisztségéről lemondott, ezért az MSZP-nek nincs több eszköze a helyzet tisztázására. Nem tudnak jobb vizsgálatot kezdeményezni, mint "a Polt Péter volt fideszes országgyűlési képviselőjelölt vezette ügyészség" - mondta.