mszp.hu
2015. február 26. 12:27

Erősíteni kell a helyi kis- és középvállalkozásokat

A Győri Baloldal vállalt programjához ragaszkodva költségvetési módosító javaslatokat nyújt be a közgyűlésnek a pénteki közgyűlésen.

Az MSZP és Együtt győri képviselői alkotta frakciószövetség szerint erősíteni kell a helyi kis- és középvállalkozásokat. Ennek érdekében egy  150 millió forintos keret létrehozását javasoljuk, amely vissza nem térítendő pályázati összeg formájában segítené az egy-két főt foglalkoztató ún. „garázsvállalkozásokat”. Emellett maximum 3 millió forintig támogatáshoz juthatnának olyan cégek is, akik már túl vannak az indulás nehézségein, és most fejleszteniük kell a növekedésük fenntartásához. A város fiatalokra is épülő tudásbázisa lehetővé tenné azt is, hogy Győr újabb gazdasági pillére épüljön ki. Ezért kezdeményezzük, hogy a költségvetés állítson be 50 millió forintot a győri startup kultúra kialakítására, megerősítésére.

A méltatlan állapotban lévő Tulipános Iskola műemlék épületének felújítására 100 millió forintos támogatást szánunk. A Győri Baloldal választási programjában kiemelt hangsúlyt kapott az egymás iránti szolidaritás. A város szociális hálójának erősítése céljából ezért javaslatot teszünk a győri közmunkások bérének bruttó 25 ezer forinttal történő kiegészítésére, valamint egy általános szociális tartalék felállítására. Minden nyugdíjasklubnak legalább két termálfürdő belépőt kívánunk adni, továbbá megnövelt kerettel segítenénk a győri iskolások úszás- és korcsolyaoktatását. A fenntartható fejlődés elkötelezett híveiként javaslatot teszünk a győri középületek napelemekkel történő felszerelésének előkészítésére. A győri éjszakai buszközlekedés megvalósítása már 10 millió forintból megvalósítható, ami nemcsak a fiatalok és a munkába igyekvők közlekedési lehetőségeit, hanem a város közbiztonságát is jelentősen javítaná.

Fontosnak tartva Győr város településrészeinek helyi identitását, 25 millió forinttal kívánjuk támogatni a helyi egyesületek, civil szervezetek lokálpatrióta tevékenységét. Mindezekhez nem valahonnan elvenni akarunk, hanem a 2014. évi maradvány terhére valósíthatná meg a város a javaslatainkat.

Győri Baloldal