Nol.hu/mszp.hu
2011. május 12. 09:45

Erősített az MSZP

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősített az MSZP. A biztos pártválasztói körben jelentősen, tíz százalékkal csökkent a Fidesz és az MSZP közötti különbség – derül ki az Ipsos májusi felméréséből.

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága. Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint az összes választókorú körében 23,5 százalékon áll a párt, ami 2,8 százalékos visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. A biztos pártválasztók körében még nagyobb a kormánypárt népszerűségének csökkenése: az áprilisi 53,7 százalékról 48,3-re esett vissza támogatottsága.

Mindeközben az Ipsos szerint erősíteni tudott az MSZP. Az összes választókorú körében 11,5 százalékos a párt támogatottsága, s ez 0,2 százalékos növekedést jelent áprilishoz képest. A biztos pártválasztók körében bő öt százalékos növekedés után, 25,3 százalékon áll a szocialista párt. Mindez azt jelenti, hogy a biztos pártválasztói körben jelentősen csökkent a Fidesz és az MSZP közötti különbség. A januári 65-17 százalékos Fidesz-MSZP arány májusra 48,3-25,3-ra változott.