mszp.hu | Veszprém
2014. augusztus 05. 10:40

Erősödő és jelentősen kibővülő demokratikus ellenzéki összefogás Veszprémben

Mi veszprémi demokraták olyan képviselőjelölteket indítunk, akik nem „felfelé” akarnak megfelelni, hanem a helyi ügyekre érzékenyek, és akiktől naponta számon lehet kérni a közügyek intézését, a szolidaritás és az igazságosság érvényesítését.

Az egyéni jelöltek:

1. sz vk. Birtalan Ferenc
Magánkereskedő, Gyulafirátóton és Kádártán szinte mindenki ismeri, mindenkit ismer Önzetlen segítője a civil szervezeteknek. Sokan emlegetik, „akkor fejlődött Gyulafirátót, amikor Ő volt a képviselő”.

2. sz vk. Csermák Zoltán
A város fejlesztésért dolgozott az önkormányzatban majd a Városfejlesztési Részvénytársaság vezérigazgatójaként. Munkája nélkül nincs Balaton Plaza, Stop-Shop, nincsenek jelentős lakásépítések és nincs Veszprém Aréna.

3. sz vk. Molnár Ernő
Egykori kitűnő labdarúgó. A Lokálpatrióták vezetője. Számos alkalommal küzdött a lakótelepeken élők érdekeiért. Szervezőmunkája nélkül ma nincs Polgári Társaskör és nincs Társasházak Veszprémi Egyesülete.

4. sz vk. Janicsekné Ádám Györgyi
Vállalati tervező és statisztikus. A rászorulók és közösségek segítésében vannak jelentős tapasztalatai. Jól ismeri a Haszkovó lakótelepen élők problémáit, a megoldásra váró feladatokat.

5. sz vk. Mihályi Balázs
Az uniós projektek szakértője, informatikus, közgazdász. Fontos tapasztalatokat szerzett pályázatírások, elbírálások területén. Közösségeket aktívan segíteni tudó, azokért tenni kész fiatalember. A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság szakértője.

6. sz vk. Háy László
Szerviztechnikusként dolgozik. Közel 3 évtizede él Veszprémben, kiválóan ismeri lakókörnyezete problémáit, az azok megoldáshoz vezető utat.

7. sz. Illés Zoltán
A veszprémi kézilabdázás egykori válogatott kiválósága. Jelentős intézményvezetői tapasztalatokkal rendelkezik, sportvezetőként pedig kitűnősen ismeri a város sportéletét.

8. sz. Mészáros Mary
Gyermekkora óta él Veszprémben, tanítóként kezdte, majd felnőttek segítésével foglalkozott, most tanácsadó. Agilis, küzdő típus, aki ki mer állni a közösségek által megfogalmazottak képviseletével. A Szolidaritás és az Együtt Korszakváltók Párt alapító tagja.

9. sz vk. dr. Kiss Béla
Jogász, közgazdász. Ezred-parancsnok helyettes, majd a megyei rendőrség gazdasági igazgatója. A költségvetési szervek szabályszerű működtetésében és vezetésében óriási a szakmai jártassága, gyakorlati tapasztalata és elhivatottsága.

10. vk. Katanics Sándor
Az MSZP, DK, Együtt-PM, Liberálisok és Lokálpatrióták polgármesterjelöltje.

11. vk. dr. Búzás Huba
Nyugalmazott bíró, költő, a MEASZ megyei elnöke, a Magyar Írók Egyesületének tagja. Közigazgatás-szervező és büntetőjogász, a felsőoktatásban oktatóként is dolgozott. Bölcs és megfontolt.

12. vk. Lőrentei Tamás
Pályakezdőként a Lovassy Gimnázium tanára volt, most egy veszprémi elektronikai cég fejlesztő laboratóriumában rendszermérnök. Közösségi ember, a dózsavárosiak, csererdeikek és a jutaspusztaiak segítője.