mszp.hu | Belföld | hazugsággyár | Média Sport
2017. augusztus 10. 14:45

Értelmetlen pénzszórás?

Azt már sajnos megszoktuk, hogy a miniszerelnök hóbortjára sokat költünk. Azt is el kell viselnünk, hogy a papíron független, hiteles tájékoztatást nyújtó "közmédia" a kormánypártok szócsöveként működik, nagyságrendileg 80 milliárd forintból.

Az azonban felháborító, hogy még egyformán sem tudnak hazudni a Habony-művek médiafelületei: most éppen az NB I-es mérkőzések nézőszámainál derültek ki orbitális hazugságok. Egy zárt kapus mérkőzésre is képesek több ezer nézőt hazudni, csak hogy a miniszterelnöki hobbit, a focit jó színben tüntessék fel.

Lehet szó a Magyar Időkről, a Nemzeti Sportról, egykutya, egymásra licitálva hazudnak, egyre nagyobb számokat mondva-írva, csak hogy a kedves Vezérnek hízelegjenek. Mindezt súlyos milliárdokból, adófizetői forintokból. A mi pénzünkből!

Ezért írásbeli kérdéssel fordulok a Miniszterelnökséghez, hogy adjanak arra magyarázatot, miképpen is működik a közhiteles tájékoztatás közpénzből? Észak-Koreában a köztévé állítólag bejelentette, hogy ők nyerték meg a focivébét. Vajon lassan nálunk is készülhetünk a köztévé hasonló csúsztatásaira?

Legény Zsolt
országgyűlési képviselő