MTI/mszp.hu | Belföld | baloldali ellenzék E14-PM Bajnai
2013. április 19. 19:03

Érthetetlen, hogy miért kell két hónapot várni Bajnaiékra

Az MSZP érthetetlennek tartja, hogy miért kellene még két hónapot várni arra, hogy megkezdődjenek a tárgyalások az az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséggel - mondta az MTI-nek Török Zsolt. A szocialisták szóvivője a fideszes Kocsis Máté szavaira is reagált, közölte: a demokratikus erők összefognak a kormányváltás érdekében.

Bajnai Gordon pénteken tette közzé azt az írását, amelyikben javasolta, hogy az MSZP által korábban javasolt év végi, jövő év eleji megállapodás helyett már nyáron kezdjék meg a tárgyalásokat és őszre hozzák tető alá az egyezséget az általa vezetett Együtt-PM szövetség és a szocialista párt között. Erre válaszul Mesterházy Attila, az MSZP elnöke bejelentette, hogy már jövő hétfőre tárgyalásra hívja az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség és a Demokratikus Koalíció képviselőit, de Bajnai Gordon ezt az időpontot korainak tartotta.

Török Zsolt az MTI-nek azt mondta, érthetetlen, miért kell még két hónapot várni az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetségre. Ha Bajnai Gordonék valóban megegyezést akarnak, akkor az MSZP már hétfőn várja őket - jelentette ki.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján ezeket a híreket kommentálva kijelentette: formálódik a rezsicsökkentés-ellenes koalíció, és újra egymásra találtak azok, akik együtt tették tönkre az országot.

Erre válaszul Török Zsolt azt mondta, hogy minden demokratikus erő összefog annak érdekében, hogy "leváltsák és elzavarják az Orbán-rezsimet". Hozzátette: a szocialisták egyébként mindig is támogatták a rezsicsökkentést.