Érvénytelen népszavazásra hivatkozva nem lehet az alaptörvényt módosítani!

Nem legitim az alaptörvény megváltoztatása a választók többségének felhatalmazása nélkül. Orbán Viktor és a Fidesz egy érvénytelen népszavazás alapján nem hozhat olyan döntést, amely csaknem 10 millió ember jövőjét befolyásolja. Ehhez sem Orbán, sem pedig a Fidesz nem kapta meg a választók többségének felhatalmazását!

A választópolgárok többsége, 5 millió ember úgy döntött, hogy nem vesz részt a Fidesz által rendezett értelmetlen, drága és hazug színjátékban. Ők azok, akik a menekültválság mellett aggódnak gyermekeik, unokáik oktatásáért, aggódnak az egészségükért és a megélhetésükért.

Az MSZP egész Magyarországot képviselve dolgozta ki a „Felelősség és biztonság” című programját, amely az alaptörvény-módosítással ellentétben valódi válaszokat ad a magyar emberek biztonságának szavatolására. Az MSZP azért dolgozik, hogy az érvénytelen népszavazás bukását a Fidesz bukása kövesse.

Diktátorok útjára lép Orbán és a Fidesz, ha kizárólag a szavazáson résztvevő kisebbség álláspontját veszi figyelembe. A Fidesz nem tekintheti semmisnek, hogy az otthon maradók is véleményt nyilvánítottak, méghozzá épp a távollétükkel. Ők azt akarták, hogy ez a népszavazás ne legyen érvényes, nemet mondtak a Fidesz és a Jobbik politikájára – pontosan úgy, ahogy többek közt az MSZP is javasolta.

Tóth Bertalan
az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok