mszp.hu | Belföld | földárverés korrupció NFA
2015. december 11. 14:22

És mégis mozog a föld – a fideszes haverok felé

És mégis mozog a föld – a fideszes haverok felé
Az NFA honlapján közzétették az első nyerteseket. A minisztérium azt hazudja, hogy helyben lakó földművesek vásárolják a magyar földet.
Helyben lakó földműves az a nyertes, aki nyíradonyi lakosként a településétől 36 kilométerre Újfehértón vásárolt 320 millióért földet úgy, hogy semmilyen kapcsolata nincs az uniós támogatáskifizető-ügynökséggel, mert soha nem vett fel támogatást?
 
Helyben lakó földműves az a budapesti nyertes, aki 97 millióért vett Baracskán földet úgy, hogy a vidékfejlesztési hivatal adatbázisa szerint nem regisztrált termelő és 37 kilométerre él a területtől?
 
Egyáltalán: földműves Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője, aki a családja révén már több mint 600 millió forintért vásárolt földet, és saját bevallása szerint is 1,3 milliárdot szán erre?
 
Amit a Fidesz most a magyar földdel művel, az a lehető legrosszabb: az árverezéssel lehetővé teszi ugyanis, hogy később akár külföldiek is szabadon adhassák-vehessék a nemzeti földvagyont. Jó a rosszban, hogy a meghirdetett területek több mint fele nem kelt el. Ez a Fidesznek és barátainak rossz, a magyar földért aggódóknak jó hír.
 
Újra elmondjuk: kormányra kerülésünk esetén minden földvásárlásra szánt pénz eredetét megvizsgáljuk, a csalárd módon eladott földeket pedig az utolsó morzsáig visszavesszük.
 
Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő