Esélyegyenlőség Fidesz-módra: se Putnokon, se a II. kerületben nincs úszásoktatás

Esélyegyenlőség Fidesz-módra: se Putnokon, se a II. kerületben nincs úszásoktatás
Kazincbarcika a putnoki alapkőletétel egyéves évfordulója alkalmából felajánlja saját uszodáját a szomszédos város hátrányos helyzetű tanulói számára.
2014. október 2-án emlékezetes ünnepség keretében tette le Balog Zoltán Putnokon a tanuszoda alapkövét. A borsodi település hátrányos helyzetű tanulói egy éve kerülgetik ezt az alapkövet. De nem jobb a helyzet az ország egyik leggazdagabb részén sem: Darnyi Tamás II. kerületi úszóiskolájának is milliókkal tartozik a Klik, így jelenleg ott sincs iskolai úszásoktatás. 
 
Kimondhatjuk tehát, hogy a Fidesz-kormány az úszásoktatás terén mára kiegyenlítette az esélyeket: Putnokon egy iskoláskorú gyereknek ma ugyanannyi lehetősége van megtanulni úszni, mint a főváros második kerületében.
 
Az nem baj, hogy a Fidesz előírta a mindennapos testnevelést és célul tűzte ki, hogy a ciklus végére minden gyerek tanuljon meg úszni. De jó lenne, ha az alapvetően jó célokhoz végre az alapvető eszközöket is biztosítaná. Azaz végre felépítené a beígért tornatermeket és tanuszodákat. 
 
Addig is az MSZP a konstruktív ellenzékiség jegyében igyekszik hozzájárulni az iskolai úszásoktatás minél szélesebb körben való megvalósulásához. Amennyiben a putnoki önkormányzat a szállítást és a belépőjegyeket magára vállalja, az alapkőletétel évfordulója alkalmából Kazincbarcika felajánlja uszodáját a szomszédos város hátrányos helyzetű tanulói számára.
 
Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő
 
Szitka Péter,
Kazincbarcika polgármestere

Kapcsolódó párttagok