mszp.hu | Belföld
2021. február 19. 12:50

Esélyegyenlőséget a nőknek!

Esélyegyenlőséget a nőknek!
Gurmai Zita, az Európai Szocialisták nőszervezetének elnöke ma délelőtt online tanácskozáson vitatta meg a nemek közötti egyenlőség aktuális kérdéseit Helena Dalli uniós biztossal és az Európai Unió esélyegyenlőségi minisztereivel.

A résztvevők a járványhelyzetet a nőkre háruló terhek növekedéseként értékelték, így arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Szociális Alap forrásainak elosztásakor meghatározó cél kell, hogy legyen a nemek közötti esélyegyenlőség erősítése.

A szocialista miniszterek célzott lépéseket sürgettek a nők és férfiak közötti fizetési különbség kiegyenlítésére, hogy ezzel is csökkentsék a nők társadalmi és gazdasági hátrányait.

Gurmai Zita üdvözölte, hogy a tavasz folyamán az EU konkrét lépéseket fog tenni a széles körű nemi egyenlőség érdekében, melyek közelebb visznek a gazdasági és szociális unióhoz, egyben sajnálatosnak nevezte, hogy egyes európai kormányok még mindig megpróbálják aláásni a női jogokért való küzdelem eredményességét. „Mi, szociáldemokraták mindig ki fogunk állni a női esélyegyenlőség megteremtése mellett”, zárta szavait a PES Women elnöke.

 

MSZP

Kapcsolódó párttagok