Esélyegyenlőséget a világhálóhoz való hozzáférésben is!

A világháló akadálymentesítésének fontosságára, a fogyatékossággal élő emberek és az idősek egyenlő esélyű hozzáférésének a biztosítására hívta fel a figyelmet Göncz Kinga szocialista EP-képviselő kedd este a közszektor webhelyeinek akadálymentesítéséről szóló jelentés plenáris vitájában.

"Az akadálymentesítésről hallva ma még legtöbben a fizikai akadályok lebontására gondolnak. Egyre fontosabbá válik azonban a világháló akadálymentesítése is a fogyatékossággal élők és idősek számára. Ma ugyanis ez jelenti a legfőbb információforrást. Ez ad esélyegyenlőséget az ügyintézésben, a támogatásokhoz és a szolgáltatásokhoz való hozzáférésben, az aktív társadalmi részvételben, az önálló életvitel biztosításában" - fejtette ki hozzászólásában a képviselő.
 
"Fontos, hogy a világháló akadálymentesítése mindenki szükségleteit figyelembe vegye, aki olyan fizikai, értelmi, érzékszervi akadályozottsággal él, amely korlátozhatja a teljes, másokkal egyenlő társadalmi szerepvállalását" - hangsúlyozta Göncz Kinga.
 
Hozzászólásában a szocialista EP-képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a közelgő európai parlamenti választások előtt a képviselőknek is biztosítaniuk kell az egyenlő esélyű hozzáférést a honlapjaikhoz.
 
"Jó visszhangot kapott, hogy röviddel ezelőtt könnyen érthető nyelven is megjelentettük a parlamenti munkámról szóló az információkat a honlapomon. Sokan fejezték ki a reményüket, hogy ez a jó példa követőkre talál majd" - mondta felszólalásában Göncz Kinga.