Revita Tv
2012. augusztus 27. 16:52

Esélyt a romáknak

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja országjáró körútja részeként pénteken Győrben beszélt arról, hogyan kellene támogatni a szociálisan rászoruló cigányokat a tanulásban és munkához jutásban. A politikus szerint Győr pozitív példa lehet, hiszen a város a helyi, cigány kisebbségi önkormányzatot és a Cinka Panna Roma Kulturális Egyesületet is kiemelten segíti.

Teleki László, a szocialista párt romaügyekért felelős szakpolitikusa nagyobb esélyt kér a magyarországi cigány fiatalok számára. Az országjáró körútja során pénteken Győrben tájékoztatót tartó MSZP - s elnökségi tag szerint minden rászoruló fiatalnak, köztük a romáknak is meg kell adni az esélyt a tanuláshoz és a munkához is. Teleki László Győrt pozitív példaként említette, szerinte ugyanis például Kelet - Magyarországon sokkal rosszabb helyzetben vannak a felsőoktatásba, aztán később biztos munkahelyre vágyó romák.

A győri önkormányzat minden rászorulónak segít, ahogy csak tud. Támogatják az időseket, a betegeket éppúgy, mint a nehéz helyzetben lévő roma fiatalokat és családjukat. A humánpolitikai főosztályvezető szerint példaértékű, ahogy a cigány kisebbségi önkormányzattal és a Cinka Panna Kultúrális Egyesülettel is együtt működnek.

Páternoszter Piroska hozzátette, Győrben nincs és soha nem is volt különbség romák vagy nem romák között, aki szociálisan rászoruló, annak a tanulásban és a munkához jutásban is segít az önkormányzat.