2012. május 31. 15:02

Esztergom már nem hihet a jobboldalnak

Képmutató szerepet játszik Meggyes Tamás, amikor másfél évnyi ámokfutás után megpróbálja elhitetni, hogy ő és pártja a megegyezés hívei Esztergomban – állítja Winkfein Csaba, az MSZP komárom-esztergom megyei alelnöke. A politikus Esztergom volt fideszes polgármesternek arra a nyilatkozatára reagált, melyben a hvg.hu-nak azt mondta: már nincsenek polgármesteri ambíciói, sem politikai céljai, a város érdeke szerinte az, hogy a szemben álló felek megtalálják a közös nevezőt. Winkfein szerint mindez azonban a jobboldali taktikázás része, s csupán egy újabb felvonás az “Esztergom ellehetetlenítése” című több felvonásos drámában. “Korábban a polgármester akart együttműködni, most épp a Fidesz, de közben ebben a nagy együttműködni akarásban ellehetetlenül a város – jelentette ki Winkfein. Mi, szocialisták már korábban is azt javasoltuk, és most is azt mondjuk, legyen új polgármester- és képviselőválasztás, hisz a jelenlegi testület többsége láthatóan képtelen megoldani a problémákat.

A szocialista politikus szerint az elmúlt csaknem két esztendő bebizonyította, hogy a Fidesz sohasem a város, hanem a saját érdekét helyezte előtérbe. “Egy igazi esztergomi lokálpatrióta egy napig sem tudná elviselni azokat a borzalmas viszonyokat, amik ma jellemzik Esztergomot – mondta Winkfein. – Ha valóban mindenki szeretné ezt a várost, már rég megoldottak volna minden problémát. Az, hogy erre a kiegyezési javaslatra csak most került sor, azt bizonyítja, hogy a Fidesz ma is csak azért emlegeti az együttműködést, mert ez az érdeke. Ám ne legyenek kétségeink: ha holnap más lesz az érdekük, mást fognak mondani.”
Winkfein Csaba szerint a jelenlegi civakodókat sajnos egy cseppet sem érdeklik az esztergomi emberek, ez a kakaskodás csupán a hatalom megszerzéséről szól. Az MSZP ezért azt javasolja, hogy a jelenlegi testület álljon fel és távozzon. A jobboldal az elmúlt 22 évben bebizonyította, hogy alkalmatlan Esztergom irányítására- mondta Winkfein Csaba megyei alelnök.