mszp.hu | Belföld | Debrecen ételosztás
2017. február 26. 19:58

Ételoszás a Petőfi téren

Ételoszás a Petőfi téren
A szociális ellátórendszer hétvégén szünetel, csak hétfőtől, péntekig kapnak a rászorulók ebédet. A nehéz sorban élő családok, az utcán élő honfitársaink hétvégén is éhesek. Sajnos sok embertársunk számára még a kenyér megvétele is gondot jelent.

" Magyarország erősödik", harsogja a Habony-média, s hőstettként számol be arról, hogy hány gyermek kap ingyen ételt az iskolában, az óvodában. Ha ez a "siker", akkor az országot uralóknak a gondolkodásában valami nagyon hibádzik. "Elfelejtik", hogy azért van szükség sok-sok gyermek ingyenes ellátására, mert a szüleik mérhetetlen szegénységben, nyomorban élnek, képtelenek arra, hogy a családjukat ellássák.Legtöbbjük a közmunkának nevezett "rabszolgasorban" tengődik, hiszen -mivel általában alacsony iskolai végzettségűek--más munkalehetőség nincs a számukra.Arról már a hatalom nem beszél,-mert azt hiszik, amiről nem vesznek tudomást, az nincs is --, hogy ezeknek a családoknak a gyermekei közül nagyon sokan éheznek hétvégén, hiszen a család  kopott asztalára, ritkán kerül szombaton, vagy vasárnap meleg étel. Erről azok a pedagógusok tudnának sokat beszélni-ha mernének--akik látják, hogy hétfőn milyen éhesen mennek ezek a gyermekek az óvodába, iskolába.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták több mint öt éve próbálnak, a maguk szerény eszközeivel segíteni az éhezőknek. Debrecenben, minden hónap utolsó vasárnapján meleg étellel várjuk mindazokat, akiknek hétvégén az ellátórendszer nem biztosítja, legalább a napi egyszeri étkezést. Így volt ez a mai vasárnap is, ahol most a 2.sz választókerület szocialistái  várták a Petőfi téren azokat, akiknek nem telik ételre sem. Sajnos, mint eddig mindig, a sorban most is sokan álltak, türelmesen, az élettől megtörten.Többen ételhordóval jöttek, hiszen otthon várta őket a család többi tagja. A sorban állók között többen voltak akik, kisgyermekekkel jöttek. Szomorú látni ezeket a családokat, hiszen képtelenség azt felfogni, hogy ma, 2017-ben a hivatalos ellátórendszer képtelen azt megoldani, hogy hétvégén ne legyen éhező gyermek.Akkor amikor a miniszterelnök Várba költözése közel 200 milliárd forintba kerül, vagy az úszó vb költségei már a csillagos eget veri, vagy amikor az épülő Puskás Stadion tervezett költségei egyik napról,a másikra közel 100 milliárd forinttal nőttek, érthetetlen, hogy a hatalom sajnálja azt a pénzt, amellyel meg lehetne szüntetni hazánkban legalább  a gyermekéhezést.

Az ebéd költségeit,- úgy mint eddig--nem közpénzből, hanem a párttagok, szimpatizánsok egy-két ezer forintos adományaiból fedeztük. A legközelebbi ételosztásra Debrecenben a következő hónap utolsó vasárnapján, március 26-án kerül sor.

Debrecen, 2017.február 26

Baráti üdvözlettel

Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke


Kapcsolódó galéria: Ételoszás a Petőfi téren

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »