mszp.hu | Belföld | Debrecen ételosztás
2016. március 26. 17:24

Ételosztás Debrecenben

Ételosztás Debrecenben
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi szervezete, több éves hagyománynak megfelelően, 2016. március 26-án /szombaton/ Debrecenben, a Petőfi téren meleg étellel várta a rászorulókat. A hideg, esős idő ellenére, minden eddiginél jóval többen, mintegy 200 nehéz sorsú, embertelen körülmények között élő felebarátunk állt a hosszú sorban a téren.Számukra a húsvét is csak egy nap, a sok közül, nem telik számukra még az ünnepkor sem meleg ételre.

Hétvégén húsvét. Sok millió szegény ember számára az ünnep is csak arról szól, hogy lesz e, egy szelet kenyér az asztalon, s mivel nincs iskola, vajon mit esznek a gyermekeik?   Mi, ezért  vártuk "ünnepi" menüvel, töltöttkáposztával, egy kis jelképes húsvéti ajándékkal a rászorulókat, köztük az ESZOSZ károsultakat, mindazokat, akik az ünnepek alatt-mivel ekkor a szociális ellátó rendszer is "ünnepel"--nem jutnak ételhez. Tudjuk, amit mi teszünk, csak csipetnyi segítség. Nem oldja meg a nyomort, a szegénységet, de ha csak egyetlen embertársunknak szebbé tudtuk tenni az ünnepet, akkor már megérte.

Az ételosztás költségeit, ugyanúgy mint eddig, most sem közpénzből, hanem tagjaink, szimpatizánsaik önkéntes  adományaiból fedeztük. Örülünk, hogy segíthetünk embertársainkon.Április utolsó vasárnapján ismét várjuk a nélkülözőket, egy tál meleg étellel.

Debrecen, 2016.március 26

Baráti üdvölettel

Vajda Mária

választókerületi társadalomszervező


Kapcsolódó galéria: Ételosztás Debrecenben

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »