MTI/mszp.hu
2011. március 22. 13:12

Etikai tanácsadó testületet alakított az MSZP elnöksége

Etikai tanácsadó testület létrehozásáról döntött az MSZP elnöksége kedden; a testület tagja két korábbi szocialista házelnök, Gál Zoltán és Katona Béla mellett Gráf József egykori agrárminiszter - mondta Mesterházy Attila az MTI-nek.

A tanács célja a morális értékek megerősítése az MSZP-ben - ismertette a pártelnök, hangsúlyozva, hogy a tanácsadó testület konkrét ügyekben is véleményt mondhat majd. Hozzátette, az új testület kiegészíti az elsősorban az alapszabály értelmezésével foglalkozó országos etikai és egyeztető bizottság tevékenységét.

 Az ülésen arról is döntöttek, hogy Szanyi Tibort bízzák meg a következő hónapokban várható időközi választások kampányainak koordinálásával. Az MSZP célja, hogy ezek alkalmával új kampányeszközöket próbáljanak ki.

 Az elnökség törekvésként fogalmazta meg, hogy a szocialista párt minden háromezres lélekszámúnál nagyobb településen jelen legyen, kapcsolattartóval rendelkezzen - emelte ki Mesterházy Attila. Ennek felelőse Szabó Imre országgyűlési képviselő, volt környezetvédelmi miniszter.

 A pártelnök elmondta azt is, hogy kidolgoztak egy képzési tervet, amely alapján négy témában - a közösségépítéssel, a politikai marketinggel, a politikai vezetéssel, szervezéssel és az újságírással összefüggésben - szabadegyetemi tanfolyamokat rendeznek a párttagok és szimpatizánsok számára.