2011. április 04. 20:34

EU-elnökség - Még van lehetőség javítani

Jobb lenne sűrűbben hallani az elnökség munkájáról, illetve szerencsésebb lenne, ha a miniszterelnök beszámolójának nemcsak egyharmada szólna az EU-elnökség eredményeiről - mondta Mesterházy Attila Orbán Viktor napirend előtti felszólalására adott reakciójában.A szocialista pártelnök kifejtette: ha sikeres elnökséget tudhat maga mögött egy ország, jelentősen javulhat érdekérvényesítő képessége, így a sikerben mindenki, az MSZP is érdekelt.

A frakcióvezető kifogásolta az elnökség előkészítésében résztvevő dolgozók elbocsátását; kiemelte, hogy a médiatörvény beárnyékolta az elnökség munkáját, hiszen az Európai Bizottság és az Európai Parlament is negatívan ítélte meg a jogszabályt.

Az alkotmányozással kapcsolatban Mesterházy Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a Velencei Bizottság vizsgálja a folyamat átláthatóságát és kritikát fogalmaz meg. Hozzátette, tévesnek ítéli az Euro Plusz programból való kimaradásunkat.

A pártelnök helytelenítette azt a stílust, amit a miniszterelnök alkalmanként megengedett magának, példaként hozva Brüsszel Moszkvához hasonlítását.

Még van lehetőség javítani - zárta felszólalását Mesterházy Attila.