EU-s pénzzel az elesettek ellen?!

Az Orbán-kormány minden pénzt, paripát és fegyvert bevetve harcol a rokkantak ellen. Ahelyett, hogy az uniós forrásokkal segítene rajtuk, már az EU-s pénzeket is az elesettek ellen fordítja, és 100 új orvos bevetésével gyorsítaná meg a rokkant-felülvizsgálatokat. Az MSZP számára felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Fidesz embertelen hozzáállása az elesettekhez!

Önmagában nincs baj azzal a felfogással, hogy dolgozzon mindenki, aki tud. A kormány azonban visszalökné a nyílt munkaerőpiacra azokat is, akik nem képesek teljes értékű munkavégzésre. Arról nem is beszélve, hogy új munkahelyeket nem hoz létre, holott 2010-ben még egymilliót ígért.

Mindezek ellenére gőzerővel folyik az Orbán-kormány kegyetlen háborúja az elesettek ellen: előbb potyautasnak, majd bűnbaknak állították be, most pedig szinte kisemmiznék azokat a százezreket, akiknek nincs semmije. Miféle embertelen hozzáállás ez?

Nincsenek illúzióink: a rokkantak elleni hadjárat folytatódni fog. A kormány célja továbbra is a pénzkivonás, a Széll Kálmán haditerv végrehajtása, amely 117 milliárd forintos spórolást irányoz elő a rászorulók rovására. De már most szólunk: nem fog menni. Mert új, eddig sehol nem tesztelt szervezeti struktúrát hoztak létre, mert átgondolatlanul átalakították a minősítési rendszert, mert az adminisztrációhoz szükséges informatikai háttér pedig a mai napig nem áll rendelkezésükre.

De az újabb 100 orvos hadrendbe állításával sem fog menni. Nem fognak végezni a megalázó felülvizsgálatokkal 2014 végéig, az eddigi ütemet tartva ugyanis még közel öt évre lenne szükség teljes felülvizsgálathoz. Az MSZP pedig már 2014 tavaszán szakítani fog a jelenlegi kormány embertelenségével,
az elfuserált Széll Kálmán Terv helyett pedig egy modern, európai és baloldali értékekre épülő, igazságos és szolidáris szociális programot készül végrehajtani.

Korózs Lajos,
elnökségi tag