mszp.hu | Belföld
2023. május 09. 11:00

Európa és Magyarország összetartozik!

Európa és Magyarország összetartozik!
Május 9-én az Európa-napot ünnepeljük. A második világháború véget érését és a Schuman-nyilatkozat aláírására emlékezünk ma. Az MSZP emellett büszke arra, hogy oroszlánrészt vállalt 2004-ben Magyarország EU-csatlakozásakor, azóta bebizonyosodott: a magyarok helye az Unióban van.

Az MSZP szerint Európa és Magyarország összetartozik, a magyarok helye nyugaton van és meg kell érteni, hogy fontos tagjai tudunk lenni az EU-nak, azonban sem alávetettjei, sem a zsarolói nem lehetünk, hiszen ez egy kölcsönös együttműködés. A Magyar Szocialista Párt meggyőződése, hogy aktívan kell alakítani az EU életét, fejleszteni kell azt és a szociális Európa irányába kell haladni.

Az MSZP célja 2004-ben is a jólét megteremtése volt, a béke és az egység biztosítása mellett. Azonban nem lehet tartós béke, ha nem teljesednek ki a szociális vívmányok. Hazánk fejlődése szempontjából fontos, hogy az uniós források megérkezzenek Magyarországra, azonban a Fidesz-kormány miatt ezek a pénzek nem kerülnek jó helyre. Orbán Viktoréknak be kell fejezni a veszekedést az EU-val, hiszen csak így juthatnak el a támogatások oda, ahol szükség van rájuk. 

A kormányzat elhibázott gazdaságpolitikája következtében ma már a miniszterelnök szerint is szükség van az uniós hitelkeretre. Azonban ezt a szociális Európa és a jólét megteremtéséért kell felhasználni. Az MSZP szerint az Európai Unió és Magyarország összetartozik, az EU mi is vagyunk.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok