mszp.hu
2017. április 05. 16:50

Európa közösen mondjon nemet a putyini és orbáni gyűlöletkeltő, hamis hírgyárakra!

A mai strasbourgi plenáris ülésen az EP képviselők a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédről, populizmusról és hamis hírekről vitáztak, illetve, arról hogy milyen választ adhat ezekre a veszélyekre az Európai Unió.

Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes tagállamokban megjelenő gyűlöletbeszéd, populizmus, valamint a hamis hírek terjedése az egész unió problémája. „Ahogy azt Magyarországon is látjuk, nem kell feltétlen külföldi ártó szándékra, harmadik országokból érkező manipulációra gondolni amikor a hamis hírek terjedéséről vagy gyűlöletbeszédről, félelemkeltésről beszélünk. A populista Orbán kormány napi politikai eszközei közé tartozik a dezinformálás és nem csak a közösségi média platformokon, de szinte az egész magyar médián keresztül használja is azt” – mondta el Szanyi Tibor, EP-képviselő.

„Magyarország problémája, az EU problémája is, hiszen az orbáni populizmus, a gyűlöletkeltés azt a közösséget támadja immár jó ideje leplezetlenül, ahová a magyarok értékrendjük alapján eredendően tartoznak. Ha elítéljük az orosz propaganda támadásokat és készek vagyunk tenni ellene, még inkább fel kell lépnünk az Unión belülről eredő populista gyűlöletkeltéssel szemben” – tette hozzá a képviselő.

„Az uszítás és dezinformálás - jöjjön az bármilyen platformról, gyengíti társadalmainkat, félelmet kelt az emberekben, alacsony toleranciát és erőszakot eredményez. Sem a magyar emberek, sem Európa nem kíván ilyen közösségekben élni, ezért mindenképp uniós fellépésre van szükség” – tette hozzá a szocialista politikus.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21