mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2023. február 10. 10:19

Akkor lesz nagyobb biztonság és jólét, ha az MSZP által erősített baloldali pártok kerülnek többségbe az EP-ben

Akkor lesz nagyobb biztonság és jólét, ha az MSZP által erősített baloldali pártok kerülnek többségbe az EP-ben
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Tóth Bertalan, a párt frakcióvezetője vezetésével az elmúlt napokban tárgyalások zajlottak az MSZP és az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke, frakcióvezetője, valamint az Európai Parlament alelnökei között, ahol szó volt a jövő évi európai parlamenti választásokon való együttműködésről, a közös kampányról, a Szociális Európa víziójának megvalósításáról.

A tárgyalásokon is egyértelművé vált, hogy az európai baloldal pártjai és társszervezetei aktívan segíteni fogják az MSZP európai kampányát. Az Európai Szocialisták pártcsaládjának ugyanis közös érdeke, hogy a magyar szocialisták hozzájáruljanak Európa biztonságának helyreállításához azáltal is, hogy megszabadítják a kontinens sikerét fenyegető orbáni hatalomtól. Az MSZP európai szövetségesei is úgy látják, hogy ez csak a Magyar Szocialista Párt megerősödésével lehetséges.

A felek egyetértettek abban, hogy csak akkor tudjuk biztosítani a jólétet az európai embereknek, ha nem csak a demokratikus működést álltjuk helyre, de tisztességes, jól megfizetett munkahelyeket biztosítunk, tisztességes nyugdíjakkal ismerjük el a végigdolgozott éveket, esélyteremtő, modern tudást garantáló oktatást és mindenkinek elérhető állami egészségügyi ellátást hozunk létre. Ez közös európai célkitűzésünk, amelynek megvalósításához szükség van az MSZP képviselőire Európában és Magyarországon is.

Az MSZP delegációja részt vett a plenáris ülésen is, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mondott beszédet.


Kapcsolódó galéria: Európában akkor lesz nagyobb biztonság és jólét, ha az MSZP által erősített baloldali pártok kerülnek többségbe az Európai Parlamentben

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »