mszp.hu | Belföld | EP 2019 EP-választás
2018. június 30. 08:10

Európai Magyarországot akarunk! – az MSZP megkezdte a felkészülést az EP-választásra

Európai Magyarországot akarunk! – az MSZP megkezdte a felkészülést az EP-választásra
A Magyar Szocialista Pártnak elvitathatatlanul jelentős szerepe volt abban, hogy felvételt nyertünk az európai közösségbe; hogy Magyarország megbecsült és értékes tagja lett az Európai Uniónak. Elkötelezettségünket és tagságunkat a kormánypártok illiberális ámokfutása miatt valós veszély fenyegeti. A populista Fidesz-kormány vállaltan megtagadta az európai értékeket és megállapodásokat, tetteivel és propaganda kampányaival egyértelműen Magyarország kilépését készíti elő az Európai Unióból.
Az európai közösség stabilitása és benne Magyarország biztonsága csakis egy erős és jól működő Európai Unióban garantálható; ezt az elmúlt tizennégy év gyarapodása, eredményei és fejlesztései egyértelműen igazolják. Az MSZP azonban nem fél azt is kimondani: az Európai Unió jelen állapotában messze nem tökéletes. Vitathatatlan működési hibáit az EU-ellenes, populista erők sikeresen nagyítják fel és használják saját politikai céljaik elérésére. Mi is tudjuk, hogy van mit javítani az uniós intézményrendszeren, de szétrombolása helyett felelős újraépítését, bölcs újraegyesítését akarjuk.
 
A mai helyzetben az az igazi magyar hazafi, aki bent tudja és akarja is tartani Magyarországot az európai közösségben. Az orbáni diktatúra megállításának egyik fontos állomása, hogy minél több ilyen hazafi kerüljön be az Európai Parlamentbe. A következő időszak valóban sorsfordító lesz az Unió és benne hazánk hosszútávú jövőjét illetően, ezért az MSZP elsőként kezdi meg a felkészülést a jövő májusi EP-választásra és az azt megelőző kampányra.
 
Egy erős, önmagát a külső és belső támadásoktól egyaránt megvédeni képes Uniót akarunk és benne egy erős, érdekeit bölcs határozottsággal megvédeni képes, európai Magyarországot!
 
Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő, az MSZP EP-választási kampányfőnöke

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21