mszp.hu | Belföld
2019. augusztus 23. 19:04

Európai településekért, szabad városokért – elindult a kampány!

Európai településekért, szabad városokért – elindult a kampány!
Európai szintű településeket és szociális ellátó önkormányzatokat ígér az MSZP – kampányindító sajtótájékoztatót tartott dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.
A kampány előtti utolsó munkanapon, sajtótájékoztatón indította el a teljes ellenzéki összefogás kampányát az önkormányzati választásokra dr. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője 2019. augusztus 23-án, Budapesten.
 
 
„Eldördül a startpisztoly, kezdődik az önkormányzati kampány, rajtra készen állunk!” – indította a sajtótájékoztatót a pártelnök. „Létrejöttek azok a települési összefogások, együttműködések, ahol hol pártok által létrehozott együttműködés, hol civil szervezetek keretében, rengeteg helyen, együtt, közösen küzdünk meg” – mondta Tóth és hozzátette, hogy Szolnokon, Miskolcon, Pécsett, Szombathelyen, Nyíregyházán, Budapesten és a fővárosi kerületekben felkészültek az önkormányzati kampányra, megkezdődik az aláírásgyűjtés. 
 
A pártelnök elmondta, büszke arra, hogy a településeken, a fővárosban, a megyei jogú városokban, a 10.000 fő feletti, és a 10.000 fő alatti települések nagy részében létrejött az ellenzéki együttműködés. „Büszke vagyok a Magyar Szocialista Pártra és a helyi szervezeteinkre, akik rengeteg helyen motorjai voltak az ellenzéki együttműködés létrejöttének! Így tehát az ellenzék nem egymással fog küzdeni, hanem mindenhol azért, hogy a helyi fideszes kiskirályokat leváltsuk és élhető, az ott élő emberekhez közel álló, szociális ellátó önkormányzatok működjenek.”
 
A Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője ezután a jelöltekről szólt: „Erős jelöltjeink vannak, jól felkészült jelöltjeink, polgármestereink, szakemberek, akik várják azt, hogy képviselhessék a településeken élő embereket. Transzparensebb önkormányzatokat, emberbarátibb, zöldebb, XXI. századi, európaimódon vezetett településeket hozunk létre Magyarországon!” – mondta.
 
Az összetéteséről és az együttműködés részleteiről Tóth elmondta, hogy a fővárosi kerületekben a főpolgármesterrel együtt a 24-ből 24 helyen létrejött az ellenzéki együttműködés, ebből a 23 kerületből 11 helyen MSZP-Párbeszéd által állított polgármesterjelölt van és a 23 megyei jogú városból 9 helyen az MSZP által állított polgármesterjelöltek vannak. Elmondása szerint a Magyar Szocialista Pártnak országosan több, mint 600 képviselőjelöltje van, de sok olyan település is van, ahol független jelölteket, független polgármesterjelölteket, sőt, akár a DK, a Momentum vagy a Jobbik jelöltjét támogatják az MSZP helyi szervezetei. 
 
A párt céljairól a frakcióvezető elmondta: „A célunk az, hogy október 13-án minél több települést szabadítsunk ki a Fidesz karmaiból és így egy új napra ébredjen másnap Magyarország! (…) Hogy szolgáló önkormányzatok legyenek, olyan önkormányzatok, amelyek segítik az az iskolákat, az oktató-nevelő munkát; amelyek fejlesztik a helyi egészségügyi ellátást, küzdenek a légszennyezettség ellen, és olyan együttműködést szeretnénk a későbbiekben, és az MSZP erre készen áll, hogy az ellenzéki polgármesterek kéréseit, javaslatait a Parlamentben is képviseljük majd.”
 
A célok között Tóth Bertalan említette még a zöldebb Budapestet, fejlett úthálózatot, dugómentességet, egységes parkolási rendszert, valamint annak elérését, hogy a közműcégek munkáinak összehangolását.
 
Végezetül a frakcióvezető a szociális témákról ejtett szót: „Szeretnénk szociális bérlakás programot, és javasoljuk azt, hogy legyen lakbérplafon. A településeken, megyei jogú városokban szeretnénk azt elérni, hogy álljon vissza a pénzügyi függetlensége az önkormányzatoknak, fejlesszék az egészségügyi ellátást ingyenes szűrőprogramokkal, az üres háziorvosi helyeket az önkormányzatok segítsenek betölteni különböző támogatásokkal, indítsanak szociális bérlakás programokat a helyi önkormányzatok, segítsék a bölcsődei, óvodai és az iskolakezdést a családok számára.” Zárszóként pedig hozzátette: „Elmondhatjuk, hogy megvan a recept a fideszes kiskirályok ellen, az MSZP rajtra kész!”
 

Kapcsolódó párttagok