mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. április 10. 11:44

Európai Uniót vagy szögesdrótos Orbánisztánt?

Európai Uniót vagy szögesdrótos Orbánisztánt?
Ujhelyi István Gyöngyösön ígéretet tett, bármiben fordulhatnak hozzá, képviselni fogja érdekeiket az EU Intézményeiben. A EP-választás tétjét abban látja: az Európai Unióban maradunk vagy egy szögesdróttal elzárt Orbánisztánban.
“Gyöngyös és Heves megye nagyon sokat köszönhet az Európai Uniónak, hiszen az elmúlt másfél évtizedben 300 milliárd forint érkezett a térségbe. Ezért is számít az MSZP-PM lista a gyöngyösiek támogató szavazataira az EP-választáson” - mondta Ujhelyi István Göngyösön szerdán. Hozzáfűzte, érdekes, hogy se a Fidesz se a kormány egy plakátot sem helyzett ki, pedig 2019-ben Magyarország éppen 15 éves EU-tagságát ünnepli. Más, nálunk szerencsésebb országok rendezvénysorozatokat tartanak idén. 
 
 
Ujhelyi megígérte a gyöngyösieknek, Heves megyeieknek, bármilyen kérdésben, feladat elvégzésében fordulhatnak hozzá, képviselni fogja őket az Európai Unió intézményeiben, akár a Fidesz-kormányt megkerülve is. “Gyöngyösnek és Magyarországnak az európai uniós tagságunk az egyetlen garancia, hogy békében, biztonságban, és valamiféle kiszámíthatóságban éljünk az elkövetkező évtizedekben. Mindaz a politika, ami ezt veszélyezteti, az felelőtlen, zsákutcába vezet, a nemzetet veszélyezteti.” Ujhelyi kiemelte, a kérdés az május 26-án: Európában akarunk-e élni vagy azon kívül szögesdróttól elzárt világban, ahova Orbán vezetné az országot. “Ezt mi nem élnénk túl. Magyarországnak szüksége van nem csak az Európai Unió pénzére, de az értékeire a kiszámíthatóságára, szabályaira is” - fogalmazott.
 
Hiesz György, Gyöngyös polgármester arra emlékeztetett, a történelemben a pusztulás mindig akkor jött a magyar népre, amikor elfordult Európától, Kelet felé kacsingattunk. “Gyöngyös és a térsége is óriásit profitált az uniós tagságból. A magyar települések rá vannak szorulva az európai uniós pályázatokra, Magyarországnak pedig Európában van a helye” - tette egyértelművé.

Kapcsolódó párttagok