mszp.hu | Belföld | népszavazás
2016. október 02. 20:15

Ez a nap hitet és reményt ad mindenkinek

Ez a nap hitet és reményt ad mindenkinek
Nem létezik politikailag érvényes népszavazás, ez csak egy nagyon drága közvélemény-kutatás volt, amit törvénytelenség, hazugság és indulat jellemzett. Mindezért a kormányt terheli a felelősség – jelentette ki Molnár Gyula pártelnök vasárnap esti sajtótájékoztatón az érvénytelenül záródó kvótanépszavazásról.
A pártelnök hangsúlyozta: a távolmaradás most nem passzivitást jelentett, hanem tudatos politikai magatartás volt. Az emberek mérlegeltek, és nem hittek Orbán Viktornak. A népszavazásban nem nemzeti ügyet, hanem a hataloméhséget láttak.
 
Molnár Gyula kijelentette: ha az érvénytelen népszavazásnak bármilyen közjogi következménye lesz, az az Alaptörvény megsértését jelentené, és illegitimmé válna a kormány. Az MSZP benyújtja Felelősség és biztonság című javaslatcsomagját a Parlamentben, ami a menekültügy rendezésére vonatkozó szakmai javaslatokat tartalmazza, de semmilyen olyan kezdeményezést nem fog támogatni, amit a népszavazásra hivatkozva akar majd a Fidesz előterjeszteni.
 

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a népszavazásra fordított 17 milliárd Forint közpénz elköltésének kivizsgálására.
 
A sajtótájékoztatón a pártelnök hangsúlyozta: a népszavazás után egyetlen, az embereket valóban érintő probléma sem fog megváltozni. Október 3-án ugyanúgy válságban lesz az egészségügy, nem lesz több lehetősége a boldogulásra a magyar fiataloknak, nem lesz biztonságban a nyugdíjrendszer. A következő hónapokban ezekkel a témákkal fog foglalkozni az MSZP. Változás kell az országban, hogy a meglévő bizonytalanságokat ne tudja kihasználni a Fidesz.
 
Egy nemzetbe tartozunk, és ez a nemzet, ez az ország jobb és többet érdemel, mint amit Orbán Viktor gondol rólunk. A mai nap hitet és reményt ad mindenkinek, hogy le lehet győzni Orbán Viktort. Ehhez választókörzetenként egy kihívó, egy jelölt kell a demokratikus oldalon. Több mint kormányváltás, egy új rendszerváltás kell. Tudjuk, hogy ezt egyedül nem tudjuk megtenni – jelentette ki Molnár Gyula, aki egyúttal politikai összefogást sürgetett.
 
Bejelentette, hogy a civilek meghívását elfogadva az MSZP részt vesz a közös október 23-i megemlékezésen. Tavaszra közös köztársasági elnökjelölt állítására tett javaslatot a demokratikus ellenzék összefogásával. Holnap újra kezdődik a normális élet. Lebontjuk a félelem falait – mondta. 

MSZP - Timeline | Facebook

Molnár Gyula sajtótájékoztatója a népszavazás után